De week van de diëtist en Ligna Pharma in Het Laatste Nieuws

 

Niels Albert en zijn partner verloren beiden al flink wat gewicht met het Ligna Pharma voedings- en dieetprogramma: Het volledige artikel kan u lezen in de krant Het Laatste Nieuws van 12/03/2016. (pagina 52-53).

In de week van de diëtist laten we ook enkele diëtisten aan het woord. Valerie Smeets en Ellen Smolders werken beiden met Ligna Pharma-producten en geven een woordje uitleg.

 

WeekvdDietist

Laat je motivatie het afweten en heb je een snelle start nodig? Moet je snel gewicht verliezen vanwege je gezondheid? Wil je een gezond eetpatroon opbouwen dat je ook kan volhouden?

Diëtiste Ellen Smolders (Geel): “Begeleiding is de sleutel tot succes. Wie wil afvallen heeft iemand nodig die niet alleen vertelt wat je niet mag eten, maar ook wat je wel dient te eten! Ik werk een persoonlijk programma uit en bereken hoeveel porties je lichaam nodig heeft om verantwoord af te vallen. Ik werk al jaren met het Ligna Pharma-gamma. Het biedt een ruime keuze aan smaken en variëteiten, zoals drank, brood en gebak, warme maaltijden en pasta, desserts. Daarbij garandeert Ligna Pharma laagcalorische porties met een hoogwaardige samenstelling, geschikt voor een professioneel verantwoorde dieetbegeleiding.”

Het Ligna Pharma-programma verloopt in stappen, en bouwt geleidelijk op naar een gezond eetpatroon. De dieetporties worden gecombineerd met groenten. Je kan kiezen voor het strikte 3-fasen programma of het gematigde 2-fasen programma. In het strikte programma worden koolhydraten en suikers bijna volledig geschrapt. Ons lichaam spreekt dan de vetreserves aan. De vetverbranding zorgt er voor dat je geen honger hebt, en dat je je goed en fit voelt. Je kan ook kiezen voor het 2-fasen programma. Je eet gezond, aangevuld met enkele eiwitrijke porties per dag.

“Het grote voordeel is de stapsgewijze verbetering van je eetgewoonten, terwijl het snelle resultaat motiveert”, vertelt diëtiste Valerie Smeets (Hechtel-Eksel). “Bij de eerste stappen ligt de nadruk op regelmatig eten met hoogwaardige eiwitten en groenten. De stapsgewijze overgang naar ‘gewone’ gezonde voeding last ‘normale’ maaltijden in, en bouwt de dieetporties af. Dit voorkomt het jojo-effect. Door de begeleiding van een ervaren diëtiste leer je daadwerkelijk anders te eten.”

“Ook de nabegeleiding maakt het verschil”, benadrukken beide diëtisten. “Tijdens de consultaties sporen we je valkuilen op zodat je je positieve eet- en leefgewoontes kan behouden.”

 

 

 

Meest Recente Posts

OP ZOEK NAAR EEN BEGELEIDER IN JOUW BUURT?

Je staat er niet alleen voor!

​​​​​​​Je medisch/paramedisch begeleider, met jarenlange ervaring, stelt jouw persoonlijk voedings- en dieetprogramma op, aangepast aan je doel en wensen.

Neem vrijblijvend contact op

Het laatste dieetnieuws

Dieetnieuws: Afslanken, Sport, bij een Bariatrische Ingreep, Low Carb, Diabetes T2, bij Stoppen met Roken

Ons laatste Dieetnieuws ontvangen? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief.