Suikerindustrie betaalde wetenschappers om nadelen suiker te bagatelliseren.

In 1967 verscheen er een wetenschappelijke paper, waarin kritiek werd geuit op het feit dat overmatig suiker verbruiken, cardiovasculaire problemen zou kunnen veroorzaken. Twee professoren van Harvard werden destijds betaald door de suikerindustrie om de schuld van deze problemen te verschuiven naar verzadigde vetten en cholesterol.
Iedereen had een hoge pet op van de Harvard-professoren, dus werden de resultaten geaccepteerd. Het leidde ertoe dat de focus van daaropvolgende onderzoeken meer gericht was op cholesterol en verzadigde vetten ipv op suikers.

Uit een recent onderzoek blijkt echter dat iemand die te veel suiker eet een drie keer zo grote kans heeft om te sterven aan cardiovasculaire problemen.

Suiker met mate is niet noodzakelijk slecht. Maar bij overmatig suikerverbruik, is het toch aangeraden om op zoek te gaan naar betere eetpatronen.

Bronmateriaal:
http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2548255
https://www.scientias.nl/suikerindustrie-betaalde-wetenschappers-om-nadelen-suiker-bagatelliseren/

Meest Recente Posts

OP ZOEK NAAR EEN BEGELEIDER IN JOUW BUURT?

Je staat er niet alleen voor!

​​​​​​​Je medisch/paramedisch begeleider, met jarenlange ervaring, stelt jouw persoonlijk voedings- en dieetprogramma op, aangepast aan je doel en wensen.

Neem vrijblijvend contact op

Het laatste dieetnieuws

Dieetnieuws: Afslanken, Sport, bij een Bariatrische Ingreep, Low Carb, Diabetes T2, bij Stoppen met Roken

Ons laatste Dieetnieuws ontvangen? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief.