Ligna Pharma’s Bloedsuikerdieet - Draai je diabetes type 2 terug!

Ligna Pharma’s Bloedsuikerdieet

Het “Low Carb Glycemic Control” bloedsuikerdieet-programma stabiliseert de schommelingen in je bloedsuikerspiegel.

Dit programma beheerst tegelijkertijd je cholesterol en triglyceriden (Cholesterol Control).

Onze Ligna Pharma Voedings- en Dieetprogramma’s bevorderen je gezondheid op verschillende niveau’s tegelijkertijd:

1) Gewichtsbeheersing & Spierweefselondersteuning
2) Afvlakken van schommelingen in je bloedsuikerspiegel
3) Cholesterolverlaging
4) Bevorderen van je Darmwerking en Darmflora
5) Afvoer van afvalstoffen, drink daartoe voldoende water

en tenslotte, al heb je dat zelf in de hand, zet ons programma aan tot:

6) Voldoende bewegen

Voor wie?

Volg je persoonlijk ‘Low Carb & Glycemic Control’ dieet- en voedingsprogramma bij sterk schommelende bloedsuikerspiegel, bij te hoge cholesterol en triglyceriden eventueel gelinkt aan overgewicht, bij (pre-)diabetes type 2:Imuunsysteem

  • bij een te sterk schommelende bloedsuikerspiegel
  • bij te hoge cholesterol of te veel triglyceriden (‘vetten’) in het bloed
  • bij te hoge bloeddruk (hypertensie)
  • bij diabetespreventie, bij pre-diabetes of diabetes type 2

(Pre-)Diabetes type 2?

Voedingsmanagement is cruciaal:
– voor de preventie van diabetes T2, en
– voor het effectief beheersen of terugdraaien1,2 van diabetes T2

Medicatie helpt mensen met diabetes type 2, maar geneest niet. Er is echter steeds meer bewijs dat je diabetes T2 met gerichte leefstijlaanpassingen kan voorkomen en genezen: Je kan je diabetes T2 omkeren1,2:

Professor Roy Taylor van de Newcastle University (Verenigd Koninkrijk)2, toonde aan dat type 2 diabetes niet onvermijdelijk progressief en levenslang optreedt. Zie ook het werk en het boek van dr. Michael Mosley hieromtrent.

Door de oorzaak van diabetes T2 op te sporen, is zijn team er in geslaagd diabetes T2 te om te keren. Hij toonde aan dat bij veel mensen die al meer dan 10 jaar aan type 2 diabetes leden, de insuline-afscheiding kan normaliseren na een belangrijk gewichtsverlies: De diabetes T2 werd omgedraaid !

Hoe ontstaat2 diabetes type 2Type 2 diabetes?

We hebben allemaal insuline nodig: bij gezonde mensen wordt insuline aangemaakt om de cellen in staat te stellen om bloedsuiker (glucose) op te nemen, als energiebron. Bij een overmaat aan glucose, wordt dit opgeslagen als glycogeen. En als er een overmaat aan glycogeen is, wordt glucose opgeslagen als vet (glycerol) en neemt je vetmassa toe.

Hoe blijkt diabetes type 2 te ontstaan² ?
– doordat overmatig vet in de lever een normale werking van de insuline verhindert, en

– doordat overmatig vet in de pancreas een normale insuline-afscheiding verhindert.

Deze 2 defecten in de insulinewerking zijn echter te herstellen dankzij een substantieel gewichtsverlies / verlies van vetmassa: Je kan je diabetes type 2 omdraaien!

Een cruciaal aandachtspunt betreft het vet-tolerantieniveau in de lever en de pancreas: Dit is individueel sterk verschillend en kan dus niet zo maar opgespoord worden door naar je BMI te kijken. Wanneer het vet in lever en pancreas je persoonlijk vet-tolerantieniveau overstijgt, ontwikkel je diabetes type 2. Indien je verantwoord afvalt en vetmassa verliest waardoor je terug onder je persoonlijk vet-tolerantieniveau zakt, verdwijnt je diabetes type 2.

Je doel? Keer je Diabetes Type 2 om!

Via leefstijlverbetering draai je je diabetes T2 om, en:

  1. doorbreek je de spiraal van steeds zwaardere medicatie
  2. verminderen je symptomen
  3. verbetert je algemene gezondheid

Concreet: Wieght Management

1) Gewichtsverlies: Je programma bevat minder energie/koolhydraten dan je huidige inname en de eiwitten ondersteunen je spierweefsel, zo bereik je een gewichtsdaling van +/- 0,5kg door verlies van VETMASSA. Met extra lichaamsbeweging kan je dit gewichtsverlies vergroten. Tegelijkertijd verbeteren je bloedwaarden.

2) Verbeteren van je bloedwaarden: Je programma komt +/- overeen met je actuele totale energiebehoefte, maar vermijdt ongezonde voedingsbestanddelen, ondersteunt je spierweefsel en vermindert je vetmassa.

  • ‘Glycemic Control’: normalisering van je suikerspiegel, afvlakken van de bloedsuikerschommelingen
  • verbetering van je HBa1c-waarde
  • ‘Cholesterol Control’: verbetering van je cholesterol / triglyceriden / bloed- en vaataandoeningen gelinkt aan diabetes T2.

Ligna Pharma’s Bloedsuikerdieet-ProgrammaLow Glycemic Index

Een uniek Low Carb programma met lage Glycemische Index en rijk aan vezels, die de laagglycemischschommelingen in je bloedsuikerspiegel afvlakken. De voeding is eveneens arm aan verzadigde vetten, aangerijkt met Bètaglucanen, Omega 3 en onverzadigde vetzuren, met een positief effect op je cholesterol en triglyceriden.

 

Het programma benadrukt de positieve effecten van lichaamsbeweging en de wisselwerking tussen beweging, energie-inname, en lichaamsgewicht.

Niet alleen de hoeveelheid vet in je voeding is belangrijk, maar ook het type vet: Een te grote inname van dierlijke verzadigde vetten (VERzadigd = VERkeerd) kan er voor zorgen dat je cholesterolgehalte stijgt. Vet in vis is normaal wel onverzadigd en dus OK. Ook de meeste plantaardige vetten zijn onverzadigd (Onverzadigd = OK) en verlagen je cholesterol. Verder dien je onderscheid te maken tussen “slechte” en “goede” cholesterol. De slechte cholesterol wordt LDL- cholesterol genoemd en kan stijgen bij een te grote inname van verzadigde vetten. De goede HDL-cholesterol kan je doen stijgen door aangepaste voeding en voldoende beweging.

Uiteraard past je medisch begeleider de richtlijnen aan jouw specifieke individuele situatie aan: Naargelang je totale energiebehoefte (o.b.v. je basaal metabolisme, fysieke activiteit, doel, …), werkt je begeleider je persoonlijk programma nader uit.

Onze programma’s kan je enkel volgen onder medisch toezicht en begeleiding. Je begeleider checkt  de afwezigheid van contra-indicaties (goede nier- en leverwerking, …), controleert je bloedglycemie, je cholesterol en bloedvetten, … en zorgt voor een goede begeleiding en motivatie.

ProductoverzichtLow Carb

LOW CARB & EIWITRIJK: Laagcalorische eiwitrijke dieetsupplementen, arm aan koolhydraten en vetten. Kies uit koude en warme dranken, soepen, omeletten, warme gerechten, pannenkoeken, desserts, repen, enz. Ligna Pharma dieetsupplementen zijn rijk aan eiwitten van hoge biologische waarde met de juiste mix van essentiële aminozuren die je integreert in je voeding.

LOW CARB en LAAGGLYCEMISCH: Laagglycemische kant-en-klare broodjes, croissant, koeken, pasta’s en gebak, vaak eiwitrijk, arm aan koolhydraten en suikers. Vezelrijk voor extra verzadiging, voor cholesterolbeheersing en voor je darmflora.

Graag meer informatie: www.draaidiabetesterug.be
Meer info over onze producten op www.lignapharma.be of mailen naar info@lignapharma.be.

 

Bronnen:  1. Pofessor Taylor, Newcastle University, http://www.ncl.ac.uk/magres/research/diabetes/reversal/#publicinformation

En: http://www.ncl.ac.uk/media/wwwnclacuk/newcastlemagneticresonancecentre/files/Reversal%20of%20Type%202%20Diabetes_Paper.pdf.

Extra info kan u eveneens terugvinden op:

https://link.springer.com/article/10.1007/s00125-017-4504-z
http://www.ncl.ac.uk/press/news/2015/10/type2diabetes/

Meest Recente Posts

OP ZOEK NAAR EEN BEGELEIDER IN JOUW BUURT?

Je staat er niet alleen voor!

​​​​​​​Je medisch/paramedisch begeleider, met jarenlange ervaring, stelt jouw persoonlijk voedings- en dieetprogramma op, aangepast aan je doel en wensen.

Neem vrijblijvend contact op

Het laatste dieetnieuws

Dieetnieuws: Afslanken, Sport, bij een Bariatrische Ingreep, Low Carb, Diabetes T2, bij Stoppen met Roken

Ons laatste Dieetnieuws ontvangen? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief.