Ligna Pharma in Het Laatste Nieuws: De apotheker als coach.

Ligna Pharma is dé partner van arts, diëtist en apotheek. In de reeks rond Niels Albert in de weekendedities van Het Laatste Nieuws verduidelijkten enkele apothekers hun werking als coach met Ligna Pharma’s voedings- en dieetprogramma’s, bvb. voor gericht gewichtsverlies, diabetes, sport, bij stoppen met roken, enz. .

De apotheker als coach.

Succesvol afslanken doe je niet alleen. Je apotheker als coach biedt hierbij professionele ondersteuning.

Nadat je groen licht krijgt van je arts of diëtist, zoekt je Ligna Pharma-apotheker samen met jou de ideale formule die bij je levensstijl en smaak past. In elke fase begeleidt je apotheker je om de nodige afwisseling te brengen en te kiezen uit een waaier aan lekkere Ligna Pharma-gerechten en -snacks. Je apotheker geeft elke week culinaire tips en tricks om zelf creatief met groenten om te gaan, gaande van Thaise wok tot Franse ratatouille. De snacks kan je ook na je dieet als laagcalorisch tussendoortje blijven gebruiken.

Therapietrouw en vragen over het jojo-effect

Meestal consulteert de patiënt om de twee weken zijn arts en/of diëtist. Tussentijds kan de apotheek optreden als aanspreekpunt. Ideaal, want een apotheek is laagdrempelig, heeft ruime openingsuren en je kan er vlot producten kopen. Vaak komt de patiënt twee keer per week langs met zijn vragen. Zo kan de apotheker kort op de bal spelen en bijsturen waar nodig. Arts/diëtist en apotheker vullen elkaar aan en deze extra begeleiding helpt en motiveert.

Apotheker Geert Fastré (Tongeren) illustreert: “Bij de start herhalen we de principes van het Ligna Pharma voedings- en dieetprogramma en gaan we na of alle informatie goed begrepen is. Vaak zijn er vragen over het jojo-effect. We begeleiden de patiënt mee door alle programmastappen, zodat hij evenwichtig leert eten en zijn behaalde streefgewicht behoudt. De apotheker ziet hier op toe samen met de medische begeleider waardoor de therapietrouw verhoogt en het resultaat verbetert. Overgewicht leidt tot lichamelijke kwalen als diabetes, hoge bloeddruk en artrose. Gewichtsverlies zorgt voor aanzienlijke gezondheidswinst. Ik ben blij dat we hier, ook preventief, aan kunnen bijdragen.”

Apotheker en geïnteresseerd in Ligna Pharma’s voedingsprogramma’s onder medische begeleiding? Meld je aan op http://www.lignapharma.be/pro-reg.

Programma’s rond afslanken en gewichtsbeheersing, diabetes type 2, sport, rookstop, enz.

Meest Recente Posts

OP ZOEK NAAR EEN BEGELEIDER IN JOUW BUURT?

Je staat er niet alleen voor!

​​​​​​​Je medisch/paramedisch begeleider, met jarenlange ervaring, stelt jouw persoonlijk voedings- en dieetprogramma op, aangepast aan je doel en wensen.

Neem vrijblijvend contact op

Het laatste dieetnieuws

Dieetnieuws: Afslanken, Sport, bij een Bariatrische Ingreep, Low Carb, Diabetes T2, bij Stoppen met Roken

Ons laatste Dieetnieuws ontvangen? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief.