Zoete puntpaprika gebakken met rode ui en olijfolie. Lekker met een Italiaans Foccacia Olijfbroodje van Dietamedica by Ligna Pharma.
Ingrediënten voor 4 personen / 4 porties vanaf Stap 1:
- 6 rode puntpaprika’s
- 2 grote rode ajuinen
- olijfolie om te bakken
- zwarte peper, zout en sherryazijn
- 20 verse basilicumblaadjes
- extra vierge olijfolie van goede kwaliteit (onze huisolijfolie, Terre di Grifonetto)
- onze zoetstof Dietamedica
Bereiding:
- Schil de rode ui, snijd hem in 2 delen en vervolgens in schijfjes.
- Snijd de paprika in 2, haal de pitjes er uit en snijd hem in schijfjes.
- Doe de puntpaprika en ui in een bakpan met hoge wand.
- Voeg er een grote scheut olijfolie bij (draai 4x rond met de fles olijfolie voor de juiste hoeveelheid).
- Zet de pan op het vuur en laat bakken, roer regelmatig.
- Kruid de groenten met zwarte peper en zout.
- Bak het geheel 5 minuten op een hoog vuur tot het gaar is (niet TE gaar!), blijf regelmatig roeren.
- Blus daarna met sherryazijn en voeg 3 druppels zoetstof toe.
- Doe het gerecht in een kom, voeg er verse gesnipperde basilicumblaadjes en een scheutje extra vierge olijfolie aan toe.
- Trek vershoudfolie over de kom en laat het op kamertemperatuur afkoelen.
- Snijd het Dietamedica Focaccia Olijfbroodje doormidden, besprenkel met wat extra vierge olijfolie.
- Beleg de 2 kanten van het broodje met de afgekoelde puntpaprika- bereiding.
TIP vanaf Stap 2 en Low Carb: Voeg 2 à 3 ansjovisjes toe: Snijd de ansjovis in kleine stukjes en verdeel over de 2 helften. Bestrooi tenslotte met wat Parmezaanse kaas.