Ligna Pharma Corona & Overgewicht

Het Coronavirus haalt extra zwaar uit naar patiënten met overgewicht, blijkt ook uit Belgische cijfers.
Eerder bleek al uit Nederlandse en Italiaanse cijfers, dat de meeste coronapatiënten op intensieve zorgen zwaarlijvig zijn. Daarom blijft ook in deze Corona-tijden de strijd tegen overgewicht belangrijk. Lees bijvoorbeeld:
Artikel Nieuwsblad
Artikel HLN
Video

Volgens een onderzoek van de Nederlandse stichting NationaleIntensive Care Evaluatie (NICE) bleek 1 op de 3 van de ernstig ziekecoronapatiënten op de intensive care obesitas te hebben.

Ook de CDC (Centers of Disease Control and Prevention van de USA) zegt dat een BMI boven 30 “het risico op ernstige ziekte door Covid-19 verhoogt” en dat mensen met overgewicht drie keer meer kans hebben om in het hospitaal terecht te komen in vergelijking met mensen zonder onderliggende aandoeningen.

Bronnen: NICE (NL), CDC (USA), zie ook https://www.hln.be/nieuws/buitenland/intensivist-geert-meyfroidt-over-trumps-coronabesmetting-hij-heeft-voorbije-maanden-echt-wel-risicogedrag-vertoond~a7738686/ .

Meest Recente Posts

OP ZOEK NAAR EEN BEGELEIDER IN JOUW BUURT?

Je staat er niet alleen voor!

​​​​​​​Je medisch/paramedisch begeleider, met jarenlange ervaring, stelt jouw persoonlijk voedings- en dieetprogramma op, aangepast aan je doel en wensen.

Neem vrijblijvend contact op

Het laatste dieetnieuws

Dieetnieuws: Afslanken, Sport, bij een Bariatrische Ingreep, Low Carb, Diabetes T2, bij Stoppen met Roken

Ons laatste Dieetnieuws ontvangen? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief.