Werking

Werking

Hoe werken onze Ligna Pharma & Dieta Medica dieet- en voedingsprogramma’s?

Onze producten verbruik je steeds uitsluitend onder medisch toezicht en begeleiding. Je arts of (para)medisch begeleider checkt de afwezigheid van contra-indicaties (goede nier- en leverwerking, …), controleert je bloedglycemie en cholesterol, allergieën, … .

WERKING 

Onze voedings- en dieetprogramma’s bevorderen je gezondheid op verschillende niveau’s tegelijkertijd:

01

Gewichtsbeheersing & spierweefselondersteuning.

02

Afvlakken van schommelingen in je bloedsuikerspiegel.

03

Cholesterolverlaging.

04

Herstel van je darmwerking en darmflora.

05

Afvoer van afvalstoffen, drink daartoe voldoende water.

06

Tenslotte zet ons programma aan tot voldoende bewegen.

Het Ligna Pharma gamma biedt laagcalorische eiwitrijke dieetsupplementen, arm aan koolhydraten en vetten. Kies uit koude en warme dranken, soepen, omeletten, warme gerechten, pannenkoeken, desserts, repen, enz.

Ligna Pharma dieetsupplementen zijn rijk aan eiwitten van hoge biologische waarde met de juiste mix van essentiële aminozuren die je integreert in je voeding.

Het Dieta Medica gamma biedt low carb laagglycemische en vezelrijke producten zoals broodjes, koeken, pasta’s. Producten met voedingsvezels en betaglucanen stimuleren je darmflora.
​​​​​​​
Ben je allergisch? Je kan producten selecteren naargelang de afwezigheid van specifieke allergenen.

Programma's

Afslanken

Het Dieta Medica afslankprogramma, begeleidt je stapsgewijs naar een beter gewicht en betere voedingsgewoonten.

Behoud je spiermassa en orgaanweefsel dankzij onze juiste dosering hoogwaardige biobeschikbare eiwitten met essentiëlel aminozuren, en verlies vetweefsel door het lage gehalte aan calorieën, koolhydraten en vetten.

Onze porties zijn zorgvuldig gedoseerd en verpakt per portie. Kies het strikte 3-fasenprogramma of het 2-fasenprogramma voor gematigde afslanking.

Download info-flyer

Low carb

Glycemic en Cholesterol Control

Dit low carb bloedsuikerdieet met lage Glycemische Index (GI) en rijk aan vezels, stabiliseert bij een verstoord glucosemetabolisme de schommelingen in je bloedsuikerspiegel.

​​​​​​​Consumptie van verzadigde vetten wordt beperkt in dit gezond voedingspatroon, met een positief effect op je cholesterol.

Een aangepast Low Carb programma is ook geschikt als onderdeel van het behandelen van het prikkelbare darm syndroom (PDS).

Download info-flyer

Diabetes type 2 preventie, prediabetes of bij diabetes type 2

Bloedsuikerdieet: Een te hoge bloedsuikerspiegel versnelt het verouderingsproces, leidt tot diabetes T2, en verhoogt je risico op hart- en vaatziekten en beroertes. Dit programma helpt je de juiste voedingskeuzes maken om zo je bloedsuikerspiegel en triglyceriden (‘bloedvetten’) te verbeteren en je risico’s te verminderen.

​​​​​​​Dit programma biedt voeding met lage Glycemische Index (GI), rijk aan vezels, arm aan verzadigde vetten. Zo stabiliseer je bij een verstoord glucosemetabolisme de schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Consumptie van verzadigde vetten wordt beperkt in dit gezond voedingspatroon, aangerijkt met Bètaglucanen, met een positief effect op je cholesterol en triglyceriden.
​​​​​​​
Uiteraard past je medisch begeleider de algemene richtlijnen aan jouw specifieke individuele situatie aan: naargelang je totale energiebehoefte (o.b.v. je basaal metabolisme, fysieke activiteit, doel, …) en naargelang je insulineresistentie, past je begeleider op maat je programma aan op vlak van kcal en koolhydraatbelasting per dag. In overleg met je medisch begeleider, kan je je diabetesmedicatie verminderen of zelfs helemaal afbouwen: Draai diabetes type 2 terug!

Download info-flyer

Voor en na een bariatrische ingreep

– VOOR een bariatrische ingreep snel maar verantwoord afslanken met ons ‘very low calory diet’-programma. Doel: Elke kilo die je afvalt voor de operatie zorgt voor een verlaging van het operatierisico. Het doel van dit dieet is om de lever te verkleinen en het vet rond de organen te verminderen, wat het operatierisico sterk verlaagt.

De hoogwaardige aminozuren zorgen ook voor een snellere en betere recuperatie na je operatie. Je behoudt je spier- en orgaanweefsel door de juiste dosering biobeschikbare eiwitten met essentiële aminozuren. Je verbrandt snel vetmassa door het lage gehalte aan koolhydraten, suikers en vetten.

– NA je ingreep werkt je dieetbegeleider een aangepast programma op maat uit: Vermijd dumping en nutritionele tekorten met in een eerste periode dagelijks enkele vloeibare eiwitrijke, suikerarme, vetarme en calciumrijke Ligna Pharma dieetporties. De hoogwaardige aminozuren bespoedigen eveneens het wondherstel en zorgen voor een soepelere huid.

In de periode daarna schakel je geleidelijk over op vaste én vloeibare voeding, met dagelijks enkele vaste en vloeibare eiwitrijke, suikerarme en calciumrijke of vezelrijke Ligna Pharma dieetporties. De traag verterende voedingsvezels zorgen eveneens voor herstel van je darmflora.

Download je programma-overzicht

Download info-flyer

Rookstop

Programma met gezonde en evenwichtige voeding, rijk aan vezels, arm aan verzadigde vetten (positief effect op je cholesterol), aangevuld met enkele laagcalorische eiwitrijke porties of snacks voor een extra verzadigend en hongerstillende effect om je snack- en snoepdrang tegen te gaan. Vermijd dat je je rookverslaving vervangt door een snoep- en snackverslaving!

Download info-flyer

Sport

Je prestaties ondersteunen met een aangepast sportvoedingsplan? Dat kan! Een sportarts of sportdiëtist in je regio werkt een voedingsplan uit dat de nodige energie, voedingsstoffen en eiwitten met essentiële aminozuren levert om optimale prestaties neer te zetten! Na het sporten zal je spierweefsel sneller recupereren en zal je je energiereserves sneller heropbouwen.

Download info-flyer

Vegetarisch of veganistisch
'Green Programma'

Onze eiwitaanvullende producten zijn allen vegetarisch, met hoogwaardige bio-beschikbare eiwitten van plantaardige oorsprong en van ei en melk, als eiwitaanrijking te gebruiken in het kader van ons gezonde en gevarieerde ‘green’ voedingsprogramma. Onze essentiële aminozuren-samenstelling vind je onder ‘aminogram’.
​​​​​​​
Laat je professioneel begeleiden en de nodige suppletie uitwerken aan mineralen, vitaminen en andere bouwstoffen aangepast aan jouw persoonlijk ‘green’ voedingsprofiel.

Een aantal producten zijn van louter plantaardige oorsprong en dus geschikt als eiwitaanrijking voor veganisten.

Detox kuur

Onze DETOX-kuur verbetert je vertering en helpt bij problemen zoals constipatie, maagzuur, darmproblemen…. Soms helpt een DETOX-kuur je ook wat gewicht te verliezen. Meestal volgt men deze kuur na een periode van voedingsoverdaad en weinig fysieke activiteit. Bijvoorbeeld wanneer men teveel gegeten of gedronken heeft, na een feestperiode, na een vakantie…

Producten in de kijker

Maak kennis met onze DETOX-Ice Tea met Bio-Spiruline en met ons ELIXIR van mariene Collageenpeptides.


Download onze quick & easy voorbeeldkuur


Download ons uitgebreide DETOX 10-dagen programma met voorbeeld dagschema's


Fodmap programma bij prikkelbare darmsyndroom

Het Prikkelbare Darmsyndroom (PDS) wordt veroorzaakt door FODMaP’s: voedingsbestanddelen die niet of slecht worden opgenomen in je dunne darm waardoor ze in de dikke darm terechtkomen.

​​​​​​​Ze verstoren je darmflora waardoor je last kan krijgen van een opgeblazen gevoel, winderigheid, buikpijn, diarree, verstopping of verstoorde stoelgang.  Raadpleeg steeds je (huis)arts indien je wenst te starten met het FODMaP-dieet.

Het dieet onderzoekt of en voor welke FODMaP’s je intolerant bent, zodat je die voortaan kan vermijden.

Geïnteresseerd in één van onze voedings- en dieetprogramma’s?

OP ZOEK NAAR EEN BEGELEIDER IN JOUW BUURT?

Je staat er niet alleen voor!

​​​​​​​Je medisch/paramedisch begeleider, met jarenlange ervaring, stelt jouw persoonlijk voedings- en dieetprogramma op, aangepast aan je doel en wensen.

Neem vrijblijvend contact op

Het laatste dieetnieuws

Dieetnieuws: Afslanken, Sport, bij een Bariatrische Ingreep, Low Carb, Diabetes T2, bij Stoppen met Roken

Ons laatste Dieetnieuws ontvangen? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief.